Hogyan működik a portál?

A portál használata

A portál három fő funkciója regisztráció nélkül is elérhető. Ezek a kezdő oldal közepén megjelenő három fő tartalom: Termékek, Látnivalók és Térkép.

Ha a Termékek vagy a Látnivalók szóra kattintunk, egy lista jelenik meg a teljes feltöltött tartalommal, baloldalt pedig egy osztályozás, mely segít a tartalmak közti keresésben. A lista felett találunk egy keresés mezőt, amely segít a baloldalt megjelenített kategóriákon belüli tételek megtalálásában.

Ha a Térkép mezőre kattintunk, az oldal a Dráva-térség interaktív térképére irányít minket. A platform minden adata megjeleníthető a térképen a jobboldalt található kategóriák közül történő választással. A felhasználók által feltöltött adatokon felül vannak egyéb „alaprétegek”, amelyeket a rendszergazdák töltöttek fel. Ezek közt szerepelnek a természetvédelmi területek, a Natura2000 területek és a közigazgatási határok.

A portálnak (az adminokon kívül) négyfajta felhasználója van:

-        regisztráció nélküli látogató,

-        regisztrált látogató,

-        helyi szereplő,

-        helyi döntéshozó.

Regisztrált látogatóvá a regisztrációval lehet válni. Regisztrált látogató létrehozhat új turisztikai pontokat, útvonalakat vagy vállalkozást. A helyi termelőknek vagy szolgáltatóknak először „új vállalkozást” kell létrehozniuk ahhoz, hogy termékeiket megjeleníthessék. Az új vállalkozás létrehozása során újabb feltételeket kell elfogadniuk, ami csupán annyit rejt magában, hogy innentől fogva ők „helyi szereplőkké” válnak, akik többet látnak a portálból, mint a regisztrált felhasználók: ettől fogva megjelennek nekik a szakmai események is (amelyeket „döntéshozók” hozhatnak létre), illetve csatlakozhatnak pályázatokhoz, láthatják egy-egy „döntéshozó” fejlesztési terveit.

Helyi döntéshozói jogkörrel a helyi akciócsoportok, helyi önkormányzatok, TDM szervezetek, egyéb civil- vagy ernyőszervezetek képviselői bírhatnak. A helyi döntéshozók megnyithatnak új pályázatokat, létrehozhatnak nyilvános és szakmai eseményeket, közzétehetik fejlesztési terveiket, megoszthatnak jógyakorlatokat. Helyi döntéshozói jogkört az admin ad kérésre, a suvak@rkk.hu-ra eljuttatott e-mail alapján.

 Regisztráció és fiók létrehozása

Ahhoz, hogy turisztikai pontokat, útvonalakat vagy vállalkozást tudjunk létrehozni (amelyhez később a termékeinket, szolgáltatásainkat adhatjuk)elérjünk), először regisztrálnunk kell. Ezt úgy tehetjük meg, ha a menüben a Regisztráció gombra kattintunk.

Amikor felnyílik az új ablak, a kért információt a megjelenő mezőkbe kell beírni.

Miután elfogadtuk a Felhasználói feltételeket, kattintsunk megerősítésként a Regisztráció gombra. Az ablak becsukódik és egy új ablak jelenik meg, a következő felirattal: Sikeres Regisztráció.

A megadott e-mail címre üzenet érkezik ezután, benne egy, kódot tartalmazó linkkel. Ha a linkre kattintunk, a portál nyitó oldala jelenik meg újra az alábbi üzenettel: Cím megerősítve, majd ezt követően az e-mail címünkkel és jelszavunkkal be tudunk jelentkezni az alkalmazásba.

A felhasználói fiók kezelése

Az alkalmazásba történő belépéssel tudjuk szerkeszteni saját fiókunk tartalmát, például turisztikai pontok, termelők és szolgáltatók, termékek és szolgáltatások, útvonalak hozzáadásával és szerkesztésével.

Új terméket vagy szolgáltatást akkor tudunk létrehozni, ha létrehoztunk egy vállalkozást. (Erre azért van szükség, mert egy vállalkozásnak több terméke, szolgáltatása is lehet, pl. egy vendéglátó lehet egyben hely termelő is. A Dráva régió térképe menüben a jelölők a termékeket és szolgáltatásokat mutatják és ezek vannak kategorizálva, ezekre lehet keresni, a vállalkozásokra nem.) Az első vállalkozás hozzáadáskor a felhasználó egy magasabb felhasználói szintre lép, innentől „helyi szereplővé” válik. Ettől fogva megjelennek neki a szakmai események is (amelyeket „döntéshozók” hozhatnak létre), illetve csatlakozhatnak pályázatokhoz, láthatják egy-egy „döntéshozó” fejlesztési terveit. A folyamat része a megjelenő feltételek megerősítése.

Vállalkozás hozzáadása

Az információ bevitelének folyamatát egy termelő/szolgáltató hozzáadásának példáján keresztül mutatjuk be. Minden más beviteli funkció ugyanígy működik.

Az oldal tetején található Új menüpontban válasszunk a felkínált lehetőségek közül.

A kiválasztás után új ablak nyílik meg, benne a kitöltendő üres szövegmezőkkel.

A Név év Leírás mezőkbe három nyelven vihetünk be adatokat.

Név – Ebbe a mezőbe a termelő/szolgáltatónevek kerül. A mező kitöltése kötelező.

Leírás – A termelőt/szolgáltatót bemutató szöveg írandó ebbe a mezőbe.

A Fordítások szerkesztése gombra kattintva további mezők jelennek meg, amelyekbe horvát és angol nyelven vihetjük be az adatokat.

A kiválasztott nyelven kell bevinni az adatokat.

Cím – A címet a következő formátumban kell megadni: utca és házszám, település, irányítószám.

Amennyiben létezik a cím, pl. ha a Google térképeken szerepel, a térképen automatikusan megjelenik, amennyiben nem, kézzel kell felvinnünk a helyszínt a térképre. Ezt úgy tehetjük meg, hogy kinagyítjuk vagy lekicsinyítjük a területet a térkép + és gombjainak segítségével, vagy a térképen az adott területre visszük az egeret és ott a scroll funkciót használjuk. Ha ennél pontosabban akarjuk megadni a helyet, a térkép műholdas nézetét is használhatjuk. Ha meghatároztuk a pozíciót, egy kattintással egy jelölőt tehetünk a térképre, és amennyiben a cím mező üres, a rendszer most kitölti a helyszínről szóló információt.

Ezt a mezőt is szükséges kitölteni.

E-mail cím – A címet a szabványos e-mail cím formátumban kell megadni.

Telefonszám – A telefonszám megadása a következő formában történik : +385 12 1234567.

Vagy az e-mail cím, vagy a telefonszám megadása kötelező.

Weboldal – Amennyiben van weboldal, címét a következőképpen adjuk meg: http://www.name.hu (a http:// hozzáadása fontos, csak így kezeli link-ként a szöveget a program.).

Fejléckép – Ez az a fénykép, amelyik megjelenik a termelő profiloldalának fejlécében.

A fénykép kiválasztása a Kiválasztás gombra kattintással történik, ezt követően egy, a már feltöltöt fényképeket tartalmazó ablak nyílik meg. Amennyiben egy megfelelő fénykép már van ott, csak kattintsunk rá és az alkalmazás visszaugrik az előző ablakhoz.

Amennyiben nem találunk alkalmas fényképet, úgy azt számítógépről kell feltöltenünk. Legfeljebb 1000 x 400 pixel méret már jó minőségű képet ad.

Új fényképek feltöltése

A fényképeket a számítógépről úgy tudjuk feltölteni, ha rákattintunk az Új kép feltöltése gombra, ekkor megjelenik egy új ablak, benne a fényképfeltöltés folyamatával.

A Fájl kiválasztása (Browse) gombot használjuk a meghajtón lévő fájl kiválasztására. A Feltöltés gombra kattintva választjuk ki és erősítjük meg a megfelelő képet. A kép címe látszik a mezőn. A képnek az alkalmazásba történő feltöltéséhez kattintsuk a Tovább gombra, majd miután az átvitel megtörtént, a kép megjelenik az oldalon. Több képet egyszerre is feltölthetünk, ha tömörített .zip fájlban tesszük fel őket.

További képek feltöltéséhez ismételjük meg az eljárást.

A feltöltést követően a képek címét egyenként kell bevinnünk, majd a Következő gombbal tudunk visszatérni az előző oldalra, amely visszavisz minket az összes eddig felöltött fényképhez, ahol ki tudjuk választani a legalkalmasabbat.

Profilkép – A profilképet az összes termelőt tartalmazó, a bejelentkezett felhasználók által bevitt listában láthatjuk, és a fent leírt módon, a címlapfotókhoz hasonlóan tölthetjük fel.

Az információ bevitelét az oldal alján található Mentés gombra kattintva fejezhetjük be.

Termékek és szolgáltatások bevitele

A termékek/szolgáltatások hozzáadása ugyanúgy történik, mint a vállalkozóké. A termékek és szolgáltatások bevitele csak akkor válik lehetővé, ha a vállalkozás bevitele már megtörtént. Egy felhasználónak lehet több vállalkozása is, de több vállalkozói profil létrehozásának csak akkor van érelme, ha azok lényegesen eltérnek egymástól. A vállalkozások profiljához számos termék és szolgáltatás feltölthető.

Először ki kell választanunk azt a kategóriát, amelybe a termék/szolgáltatás tartozik. Ez a Kategória mezőben felkínált opciók valamelyikének kiválasztásával történik. Nagyon fontos, hogy a kategóriát a lehető legpontosabban határozzuk meg, mert a termék/szolgáltatás pontosan abba a csoportba kerül és ennek rendkívül nagy lesz a jelentősége az egyes termékcsoportok keresésénél.

A termék/szolgáltatás jellemzése a Leírás mezőben adható meg, és akár a két másik nyelven is felvihető, ha a Fordítások szerkesztése gombra kattintunk.

A Cím bevitele a vállalkozásokkal megegyező módon történik, a cím megadásával vagy térképen történő kiválasztásával.

Ha a termékek/szolgáltatások hozzáadása ablakhoz a felhasználó oldalán az Új termékek/szolgáltatások hozzáadása gomb kiválasztásával jutottunk el, a vállalkozás neve már be is került a Vállalkozás mezőbe. Megjegyzés: a Vállalkozás itt megváltoztatható a legördülő menüből is, de új bevitelére is van lehetőség az Új vállalkozás gomb kiválasztásával, amelyet követően új ablak nyílik meg, ahová be lehet vinni az új vállalkozást.

Az oldal beépített keresőben való találat megkönnyítése érdekében a Címkék mezőbe be lehet írni olyan szavakat, amelyeket a weboldal keresője könnyebben kidob egy bizonyos termékre való rákeresésnél. Ugyanez vonatkozik az Attribútumok mezőre is, azzal a kivétellel, hogy itt előre megadott címszavak közül lehet választani. (Ezek a címszavak turisztikai célcsoportokhoz tartoznak, ezért érdemes választani közülük, amennyiben lehetséges.)

A Fejléckép használata az Új képek hozzáadásánál leírtak szerint történik, akárcsak az Ikon hozzáadása, azzal a különbséggel, hogy az ikon ugyanúgy jelenik meg, mint a Profilkép.

Új szervezetek bevitele

A „szervezet” kifejezés egy HACS-ra, egy turisztikai desztináció menedzsment szervezetre, helyi önkormányzatra vagy más hasonló szervezetre vonatkozik. Új szervezetet csak helyi döntéshozó jogkörrel rendelkező felhasználó hozhat létre. A regisztráció során nincs lehetőség jelezni, ha valaki egy szervezet nevében regisztrál. Csak azok a felhasználók hozhatnak létre új „szervezetet”, amelyek erre külön engedélyt kapnak a platform rendszergazdáitól. Ezt a rendszergazdától lehet kérni a következő e-mail címen: suvak@rkk.hu.

Az összes mező bevitele a már leírt módon történik, azzal a különbséggel, hogy az Ikon a szervezet neve mellett jelenik meg egy interaktív térképen.

Új turisztikai pontok (látványosságok) bevitele

A turisztikai pontok olyan térképi pontok, amelyek fontos kulturális, vallási vagy természeti látnivalót jelölnek, és amelyek térképre vitele, leírása, illetve fényképes bemutatása hozzájárulhat egy térség turisztikai vonzerejének növeléséhez.

Új útvonalak bevitele

Mivel a portál tartalmának részét képezik, útvonalak is felvihetők és megjeleníthetők a portál térképén.

Az útvonalak típusai: kerékpárutak, túraútvonalak, lovastúra-útvonalak stb. (a típusok bővítésére lehetőség van, az adminisztrátorokkal kell kapcsolatba lépni e-mailen).

Az információ bevitele a már leírt módon történik, annyi különbséggel, hogy az útvonalak feltölthetők .gpx (GPS Exchange formátum) vagy a Google .kml formátumban is – és ez a megoldás javasolt.

Ha az összes bevitt információ feltöltésre és elmentésre került, az útvonalat a menüben található interaktív térkép mutatja.

Események bevitele

A többi információhoz hasonlóan a szakmai eseményekkel kapcsolatos információ bevitelére is a már leírt módon kerül sor.

A Szakmai esemény olyan eseményt jelent, amely nem turisták, hanem a helyi érintettek részére kerül megrendezésre: ilyenek például a szakmai műhelyek, a tanácsadás stb. Ezeket csak a helyi szereplők látják, mint például a helyi termelők, a szolgáltatók és a helyi szervezetek képviselői.

Az esemény szervezője egy, a legördülő menüből kiválasztott Szervezet, amennyiben pedig az adott szervezet nem szerepel a listán, lehetőség van új szervezet bevitelére az Új szervezet hozzáadása gombra kattintva (kizárólag azoknak a felhasználóknak, akik az adminisztrátoroktól hitelesítést kértek erre).

Ebben az ablakban meg kell adni az esemény időpontját, a naptár ikonra kattintva és a kívánt időpont kiválasztásával, amely ezt követen automatikusan megjelenik a mezőben. Az időtartamot is az információt tartalmazó mezőbe kell felvinni.

Amennyiben egy esemény több napig tart, annak záró napját és óráját is be kell írni.

Amikor az összes vonatkozó mező kitöltésre került, az információ elmentése a Mentés gombra kattintással történik.

A bevitt események listája a főoldal Események menüpontja alatt tekinthető meg.

 A bevitt elemek megtekintése és javítása

Amint azt láthattuk, az összes elemet szinte ugyanúgy kell bevinnünk. Hibák azonban mindig történhetnek, és ezeket könnyű kijavítani.

A hibákat a profil megtekintésekor javíthatjuk.

Keressük meg a képernyő jobb oldalán a felhasználónevünket, majd a gördítősávval a Profil megtekintése pontot.

Ebben az ablakban számos fület találunk, mint például Termékek, Listák, Megjegyzések stb. Ezek mutatják az Események kivételével az összes általunk bevitt információt.

A Termékek fül alatt hozzáadhatunk az egyes vállalkozásainkhoz tartozó új termékeket és szolgáltatásokat közvetlenül az adott vállalkozás oldalán az Új termék/szolgáltatás hozzáadása gombra kattintva. Amennyiben azonban változtatni szeretnénk az eddig bevitt információn, válasszuk ki az adott tárgykört, és nyissuk meg annak oldalát. A jobb oldalon, a térkép és az elérhetőség felett négy gombot találunk: Szerkeszt, Eltávolít, Like! és Térkép!.

A Tetszik gomb az oldalon belül működik, a tartalmak Facebookon való kedveléshez a Facebook „Tetszik” ikonjára kell kattintani. A Térkép gombra kattintva a nagy interaktív térképet tartalmazó oldal nyílik meg az adott tartalom földrajzi helyét jelölve. Az oldalon belüli „tetszik” gombok alapján kerülnek ki a főoldalra a legkedveltebb termékek, ez alapján rendeződnek sorrendbe a galéria képei, illetve egy adott vállalkozást kedvelők körében lehet adni szerkesztési jogosultságot egy felhasználónak egy adott vállalkozáshoz vagy szervezethez (ha pl. több ember kezeli egy vállalkozás vagy szervezet profil oldalát).

Információ szerkesztése

Az első lehetőség (Szerkeszt) kiválasztásával új ablak nyílik meg (Vállalkozás szerkesztése), amely ugyanúgy néz ki, mint az adatbevitelre használt ablak, de itt már látható a bevitt információ. Itt változtathatjuk meg az információkat, majd a változtatásokat elmenthetjük az ablak alján a Mentés gombra kattintva.

A termékek/szolgáltatások információtartalmának változtatása ugyanígy történik, az adott vállalkozáshoz tartozó részek kiválasztásával.

Információ eltávolítása (törlése)

A bevitt információ a már említett Törlés gombra kattintva törölhető. Egy vállalkozás teljes törléséhez először onnan minden terméket/szolgáltatást törölni kell, amelyről ezt követően figyelmeztető üzenet jelenik meg a képernyő alján.

Először ezért a törlendő terméket választjuk ki, majd azt a Törlés opcióval eltávolítjuk.

Figyelmeztető üzenet jelenik meg, majd az OK gombra kattintva a termék/szolgáltatás törlődik.

A törlés után az alkalmazás visszalép a kezdőablakhoz.

Amikor egy kiválasztott termelő összes terméke/szolgáltatása törölve lett, a vállalkozás is ugyanígy törölhető.

A Profil megtekintése menüpontba visszalépve láthatjuk, hogy a törölt vállalkozás már nincs ott.

Minden más bevitt információ törlése vagy szerkesztése ugyanígy történik.

Listák létrehozása

A listák termékek, szolgáltatások, turisztikai pontok vagy útvonalak olyan gyűjteménye, amelyek bizonyos, szabadon megadható témakörhöz rendezve mutatják meg a hozzájuk tartozó tartalmakat. Létre lehet hozni pl. tematikus listát (a térség összes sajttermelője) vagy területi listákat (pl. Baranya megye szálláshelyei), vagy akár egy túrához tartozó pontokat, látványosságokat (pl. „egynapos túra a Mecsekben” a hozzátartozó útvonalakkal, vendéglátóhelyekkel stb.). Korlátlan számú lista létrehozható, és az alkalmazásban szereplő összes elemet felhasználhatjuk ehhez, függetlenül attól, hogy ki vitte be azokat.

Listát úgy hozhatunk létre, ha bizonyos tételeknél megnyomjuk a „listához” gombot. A Listához ikon a termékek, szolgáltatások, útvonalak vagy POI-k profilképein látható, valamint a weboldalról közvetlenül elérhető keresőeszközökön is. Erre kattintva elmentjük a kívánt tételt, hogy később listát tudjunk létrehozni. Amikor a Listából eltávolít ikon jelenik meg, az az adott tartalom listában történő sikeres elhelyezésének megerősítése. Erre az ikonra kattintva az elem a listából törlésre kerül.

A hozzáadott elemek megtekintése a főmenü Lista ikonjának kiválasztásával lehetséges.

A lista tartalma jobboldalt egy térképen megjelenik.

Lista mentése

A Mentés gomb kiválasztásával elmenthető a lista és Név, Leírás, illetve Kategória adható hozzá. A Név és a Leírás hozzáadása tetszés szerint történik, a fordítások szerkesztése pedig az elemek bevitelénél korábban már bemutatott módon, míg a Kategória a legördülő menüből választható ki.

A kész listát elmenthetjük nyilvános vagy privát listaként, ezen múlik, hogy a portál összes felhasználójának megjelenik-e.

Az alkalmazás nyilvános listáit az adott kategória címkéihez tartozó Listák alatt láthatjuk, illetve a profilok megtekintésénél, míg a privát listák csak akkor látszanak, ha valakinek a saját profilját nézzük, a Privát listák címke alatt.

Lista eltávolítása

Egy lista eltávolítása a profilon a Lista címke, majd ott az eltávolítandó lista kiválasztásával történik. A lista megnyitásakor négy gomb jelenik meg jobboldalt: szerkeszt, eltávolít, like!, illetve térkép!.

A szerkesztés a Szerkeszt gombra kattintással történik, ugyanúgy, mint azt korábban már leírtuk az Információ szerkesztése résznél, az eltávolítás pedig az Eltávolít gombra kattintással lehetséges, amelynek menetét szintén leírtuk már az Információ eltávolítása (törlése) alatt.

Egyéb lehetőségek

Amennyiben „helyi döntéshozó” jogkört kér, további lehetőségek is elérhetőek. Létrehozható szervezet profil oldala, amelyhez hozzáadhatók Fejlesztési tervek, Legjobb gyakorlatok, Fórumok és Pályázatok. Mindezek azt a célt szolgálják, hogy a platform alkalmas legyen a különböző fajta szervezetek (HACS-ok, TDM-ek, önkormányzatok stb.) szervező és információmegosztó tevékenységének támogatására.

A fentiek mindegyike a már ismert módon szerkeszthető.

Az alkalmazás, illetve a felkínált lehetőségek összetettségének ellenére a felület igen egyszerűen kezelhető, könnyen kiismerhető. A legtöbb fajta tartalom felvitele, módosítása, törlése ugyanazon logika mentén történik. Amennyiben kérdése lenne, írjon a „Észrevételek, kérdések a dravaportal.eu honlappal kapcsolatban” c. fórumba, vagy vegye fel a kapcsolatot az adminisztrátorral: suvak@rkk.hu.

Bezár

Súgó